top of page
  • Yazarın fotoğrafıTitans Boost

Uyku Metodları

Uyku, hayatımızın yaklaşık üçte birini kaplayan bir ihtiyaçtır. Uyuyarak geçirdiğimiz zaman "en verimsiz" olduğumuz zaman olsa da uyumamak bir seçenek değildir. Ancak uykunun vazgeçemeyeceğimiz bir ihtiyaç olması, bunun üzerinde gelişemeyeceğimiz bir konu olduğu anlamına gelmez.


Yetişkin bir birey günde ortalama 7-8 saat uyur ve bu sürenin daha az olması durumunda kendini yorgun, dikkati dağılmış ve verimsiz hisseder. Her ne kadar bu durum kulağa mantıklı gelse de (çünkü az dinlenme, az enerjidir) her gün bize durumun böyle olmak zorunda olmadığını kanıtlayan milyonlarca insan vardır. Elon Musk günde 6 saat uyuyarak 3 şirketi ve devasa bir serveti yönetebilmektedir. Mark Zuckerberg bütün işlerini ortalama 5 saatlik bir uykuyla halledebilir. Thomas Edison’a 3-4 saatlik uyku, ampulü bulması için yeterli gelmiştir ve elektrik dahisi Nikola Tesla günde maksimum 2 saat uyuduğunu söylemiştir.


O zaman merak edilen sorular şunlardır: Ne kadar uyku gereklidir? Nasıl daha az uyurum?

Ne kadar uyku gerektiği tamamen subjektif olup kişiden kişiye değişmektedir; bu yüzden belirli bir sayısı yoktur. Diğer bir yandan, “Nasıl daha az uyurum?” sorusu için bir yöntem bulunmaktadır.


Not: Eğer yaşınız 18’in altındaysa bu uyku yöntemlerini denemeniz önerilmez. Gençlerin gelişimi için daha çok uykuya ihtiyaçları olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Daha az uyumanın size yarardan çok zararı dokunabilir.


Polifazik Uyku

Polifazik uyku, çoğumuzun alışkın olduğu 8 saatlik bir gece uykusunun yerine, daha kısa ve daha sık uykulardan oluşan bir uyku düzenidir.


En popüler 6 polifazik uyku düzeni


Aralıklı uyku (Zorluk Derecesi: Kolay, Süre: 7 saat)

Alışması en kolay uyku düzenidir. Toplam uyku miktarı 7 saattir. Aralarında minimum 3 saat zaman farkı olan 3,5 saatlik iki uykudan oluşur.


Siesta (Zorluk Derecesi: Kolay, Süre: 6.5 saat)

Siesta genelde İspanyol/Meksika filmlerinde gördüğümüz bir uyku düzenidir. Gece 5 saatlik bir uyku ve öğleden sonrada 1,5 saatlik ikinci bir kısa uykudan oluşur.



Everyman (Zorluk Derecesi: Orta, Süre: 5 saat 10 dakika)

Bu uyku düzenine adaptasyon öncekilerden biraz daha zordur. Gece 4,5 saatlik uzun bir uyku ardından gün içerisinde 2 tane 20şer dakikalık kısa uykudan oluşmaktadır.


Çift merkezli uyku (Zorluk Derecesi: Orta, Süre: 5 saat 20 dakika)

Bu uyku düzeni akşam 3 saat 20 dakikalık ve sabaha doğru 1 saat 40 dakikalık iki merkez uyku ve gün içinde de 20 dakikalık kısa bir uykudan oluşmaktadır.



3 Merkezli uyku (Zorluk Derecesi: Zor, Süre: 4.5 saat)

Bu uyku düzeni gün içerisine yayılmış 3 tane bir buçuk saatlik uykudan oluşmaktadır.



Uberman / Süper Adam (Zorluk Derecesi: Çok zor, Süre: 2 saat)

Bu olabilecek en zor uyku düzenidir. Güne içerisine yayılmış 6 tane yirmişer dakikalık kısa uykudan oluşur.



 

Fiziksel ve mental yorgunluk ya da uyku düzensizlikleri yaşıyorsan, ödüllü ve patentli Rhodiolife® içeren Second Wind® 60 Kapsül tam sana göre!


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

SQ3R Metodu

Sharp Blue ve Second Wind ilaç değildir. Hastalık önleyici ya da tedavi edici özelliği yoktur. Reçete ile satılmaz, doktor onayı gerektirmez. Sağlıklı bireylerin kullanımı içindir. Hamilelik, emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışın. Sharp Blue ve Second Wind %100 orijinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.  Sharp Blue Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 003396-31.10.2017. Second Wind Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 010673-03.05.2021

COPYRIGHT © 2023 TITANS BOOST GIDA TİCARET LTD. ŞTİ. | Tüm Hakları Saklıdır | info@titansboost.com

Made in Turkey Logo
bottom of page