top of page
  • Yazarın fotoğrafıTitans Boost

Kendi Kendini Motive Etmek

Herkesin gündelik hayatta yapmak istemese de yapmak zorunda olduğu bazı işleri/görevleri vardır. Bu işler gereksiz, sıkıcı, yorucu, amaçsız, zaman alıcı ya da sinir bozucu gelebilir. Belki de o şeyi yapmak istiyoruzdur ama yeterli motivasyonumuz yoktur. Peki böyle durumlarla karşılaştığımızda kendimizi nasıl motive edebiliriz?


Başlamak için motivasyonu beklemeyin, motivasyon sonradan gelir

Belki de yapılan en büyük yanlışlardan biri yapmamız gereken iş için yeterince motivasyonumuzun olmadığını öne sürerek o işe başlamayı sürekli olarak ertelememizdir. Motive olup olmadığımızı düşünmeden sadece yapmamız gerektiği için o işe başlayabilirsek, o zaman motivasyon kendiliğinden gelecektir. Bunu başarmak için başta kendimizi biraz zorlamamız gerekebilir ama motivasyonun sonradan geleceğini bilmek bile başlamamız için bize yeterli motivasyonu sağlayabilir.


Eğer iş gözünüzde büyüyorsa ve bu ertelemenize neden oluyorsa küçük başlayın, o da olmazsa daha da küçük başlayın

Böl-parçala-yöneti duymuşsunuzdur. Yapmamız gereken işleri küçük parçalara bölmek ve daha yapılabilir hale getirmek yapılacak işin korkutuculuğunu azaltmakla kalmaz o işi ertelenme ihtimalimizi de azaltır. Hedeflerinizi basit günlük işler haline bölün ve o işleri tamamlamaya odaklanın.


Pozitif düşünün ve negatif düşüncelerin sizi aşağı çekmesine izin vermeyin

Çoğumuzun beyninin negatif düşünmeye eğilimli olduğu bir gerçek ama beynimize karşı çıkarak negatif düşünmeyi engellemediğimiz sürece bu kadar negatiflik demotive olmamıza, moralimizin bozulmasına, başaramayacağımızı düşünmemize ve modumuzun düşmesine neden olur. Beynimizin nasıl düşündüğünü kontrol altına alarak onu pozitif düşünmeye itebilirsek bu, hayatı daha farklı görmemize, kendimize olan inancımızının, güvenimizin ve motivasyonumuzun artmasını sağlayacaktır. Düşünce yapımızı değiştirmek yazıldığı ya da söylendiği kadar kolay bir şey olmasa da bunu başarmanın mümkün olduğunu ve bunu yapabilecek kişinin yalnızca kendiniz olduğunu unutmayın. Pozitif düşünmenin yanı sıra sizi hedeflerinizden alıkoymaya çalışan negatif düşünceli insanlardan da kendinizi korumalısınız.


Kendinizi kendinizle karşılaştırmayı deneyin

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak tek başına motivasyonunuzu yok etmek için yeterlidir. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak yerine kendinizle kıyaslayın. İlerleyişinizi takip edin ve zaman içindeki değişiminizin ve gelişiminizin sizi mutlu etmesine izin verin. Eğer geçmişte olduğunuzdan daha geride bir noktada olduğunuzu düşünüyorsanız, eskiden olduğunuzdan daha iyi olmak için geçmişteki kendinizle yarışın.


Geriye bakın

Arada sırada geriye dönüp neler yaptığınıza bir bakın. Bulunduğunuz noktaya gelirken neler başarmış olduğunuzu görmek size büyük bir motivasyon sağlayacaktır. Hayatınızdaki dönüm noktaları ya da başarılarınızın bulunduğu bir kanvas hazırlayabilir ve motivasyonunuz düştüğünde bu kanvasa bakabilirsiniz.


Sizi motive eden müzikler bulun

Müzik duygularımızı kontrol edebilir ve motive olmamıza yardım edebilir. Sizi motive eden müzikleri bulmak için biraz zaman ayırın. Motivasyonunuz azaldığında o müzikleri çalıp motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.


Ara vermeyi unutmayın

Durmadan aralıksız bir şekilde çalışmak günlük motivasyonunuzu yok edebilir. Onun yerine arada mola vermeyi deneyin. Bir şeyler atıştırın, biraz hava alın ya da esneme hareketleri yapın.


Hedeflerinizi hatırlayın

Kendine yaptığınız şeyi neden yaptığınızı hatırlatın: nihai amacınızı düşünün. Açıkça belirtilmiş, ölçülebilir hedefinizi ve bu hedefin arkasında yatan nedenleri kendinize sürekli mental olarak hatırlatın. Örneğin: Kilo vermek istediğim için yediklerime dikkat ediyorum ve egzersiz yapmaya özen gösteriyorum, ve bunu tek başıma başarabildiğim için kendimle gurur duyacağım.


Gelecekte yaşayacağınız pişmanlığı düşünün

Bir anlığına zamanda yolculuk yaparak geleceğe ışınlanın ve zamanında canınız istemediği ya da üşendiğiniz için yapmayıp ertelediğiniz işi yaparken kendinizi hayal edin, “Keşke bu işi zamanında yapsaydım.” dediğinizi duyuyorsanız ileride bunu duymamak için hemen şimdi işe koyulabilirsiniz!


Yapılması gereken bir iş varsa bunun üzerinde çok fazla düşünmeyin

Yapılması istenen/gereken bir işi düşününce, insan kendini o işi yaparken hayal edebilir, bu da beyninizin o işi gerçekten yaptığınızı sanmasına neden olabilir. Eğer içinizden bir şey yapmak geçiyorsa 5 saniye içinde fiziksel olarak harekete geçmelisiniz, aksi takdirde beyniniz o isteği yok eder.


En büyük motivasyon kaynağı başardığını görmektir.
0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sharp Blue ve Second Wind ilaç değildir. Hastalık önleyici ya da tedavi edici özelliği yoktur. Reçete ile satılmaz, doktor onayı gerektirmez. Sağlıklı bireylerin kullanımı içindir. Hamilelik, emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışın. Sharp Blue ve Second Wind %100 orijinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.  Sharp Blue Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 003396-31.10.2017. Second Wind Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 010673-03.05.2021

COPYRIGHT © 2023 TITANS BOOST GIDA TİCARET LTD. ŞTİ. | Tüm Hakları Saklıdır | info@titansboost.com

Made in Turkey Logo
bottom of page