top of page
  • Yazarın fotoğrafıTitans Boost

Gelecek Kaygısını Yenmek için 7 Öneri



Küresel dünyanın hareketli, kalabalık, kaotik ve kimi zaman zorlu düzeni, insanlar üzerinde derin izler bırakıyor. Bu izlerin bir kısmı bizi zaman zaman zorlayan olumsuz ruh halleri olarak karşımıza çıkabiliyor. Örneğin, gelecek kaygısı. Eskinin son bulmasıyla bilinmeyen yeniye doğru yürüme endişesi olarak tanımlanabilen gelecek kaygısı, günlük yaşamın sürdürülmesini sekteye uğratabiliyor.

2021 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 149 ülkede gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu’nda, geçen sene 93. sırada yer alan Türkiye, bu sene 104. sıraya gerilemiş.

Benzer şekilde TÜİK tarafından ortaya konan istatistiklere göre, gençlerin ancak yüzde 55’i kendini mutlu olarak ifade etmiş. Yine TÜİK verileri, yurt dışına göç eden kişilerin sayısının son yıllarda katlanarak arttığını gösteriyor. En çok göç eden ve bir daha geri dönmek istemediğini belirten yaş grubu ise 25-29 yaş aralığı. Özellikle Z kuşağını her geçen gün biraz daha etkisi altına alan mutsuzluğun kaynağı olarak işsizlik, belirsizlik ve maddi endişeler gibi sebepler sıralanmış.

Bir başka deyişle, gelecek kaygısı, mutsuzluğun ve göçün birinci sebebi.

Gelecek kaygısı söz konusu olduğunda bilmeniz gereken en önemli gerçek, yalnız olmadığınız. An itibarıyla dünya üzerinde gelecek kaygısıyla boğuşan milyonlarca insandan birisiniz ve bu kaygınız bütünüyle tedavi edilebilir. Şimdi gelin; çoğu zaman “belirsizlik korkusu” olarak da tanımlayabileceğimiz bu durumu biraz daha yakından gözlemleyelim ve kaygının üstesinden gelmek için neler yapabileceğimize birlikte bakalım.


Gelecek Kaygısının Günlük Yaşama Etkisi

Minimum seviyede tutulduğu takdirde sizi problemleri çözmeye teşvik etme gücüne sahip bir duygu olan gelecek kaygısı, yoğun yaşandığında yaşamı devam ettirme, görev ve sorumlulukları yerine getirme ve hayattan zevk alma isteğinize ket vurabilir. Yoğun gelecek kaygısı, her şeyden önce bizzat kendinize karşı bakışınızı etkiler. Başarısız olma korkusu kendinize duyduğunuz güveni zedeler. Bununla birlikte kişinin günlük hayatını sürdürme motivasyonu, konsantrasyonu, çalışma ve ilerleme isteği de kaybolmaya yüz tutabilir. Bu nedenle kaygıyı ortadan kaldırmak için çaba sarfetmek gerekir.


Gelecek Kaygısını Ortadan Kaldırmak İçin Neler Yapılabilir?

  1. Yeniliğe açık olun. Zamanın getirdiklerine ayak uydurun, kendinizi zamana ve yenilenen teknolojiye uyumlu bir şekilde donatın. Bu şekilde geleceğe hazırlıklı hale gelebilirsiniz.

  2. Yoğun gelecek kaygısı içinde yaşıyor da olsanız kendinize bir yol haritası mutlaka çizin. Gelecekten beklentileriniz ve geleceğe dair elle tutulur hedefleriniz olsun. Gelecekle ilgili plan yapmaktan asla vazgeçmeyin.

  3. İçinde bulunduğunuz şartlarla ilgili gerçekçi olun. Mevcut durumla ilgili gerçekçi olduğunuzda geleceğe dair planlarınız da tutarlı ve daha kolay erişilebilir olacaktır. Söz konusu planları takip ederek hedeflerinize teker teker ulaştığınızda ise kendinize olan güveniniz artacağı için kaygılarınız da azalacaktır. Her bir başarınız size, hayatın kontrolünün kendi elinizde olduğunu bir kez daha hatırlatır.

  4. Hedeflerinize uzanan yolda önünüze çıkabilecek engellere karşı psikolojik olarak hazırlıklı olun. Hiçbir şeyin pürüzsüz olmadığını, birtakım zorluklarla karşılaşabileceğinizi kendinize sık sık hatırlatın. Kriz anlarını yönetme konusunda sık sık fikir idmanı yapın.

  5. Geçmişe dönük “keşke”lerle ve geleceğe yönelik “acaba”larla asla vakit öldürmeyin. Anda kalın. Enerjinizi, önünüzdeki seçeneklerden, mevcut koşullar içinde sizin için en iyi olduğunu düşündüğünüzü hayata geçirmeye harcayın.

  6. İyi aile ve dostluk ilişkilerine yaşamınızda her daim yer verin. Sıcak bir aile ortamı, neşeli bir arkadaşlık ortamı ile pek çok endişenizin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.

  7. İhtiyaç duyduğunuzu hissettiğiniz noktada kaygılarınızı azaltmaya, yaşam enerjinizi ve öz güveninizi geri kazanmanıza ve geleceğe çok daha umutlu gözlerle bakabilmenize yardımcı olacak güvenilir takviye ürünlerden faydalanın.

 

Gelecek kaygısı mı yaşıyorsun?

Ödüllü ve patentli içeriği ile Second Wind® 60 Kapsül, kaygı, stres ve endişe yaratan durumlara karşı yanında!


Son Yazılar

Hepsini Gör

Sharp Blue ve Second Wind ilaç değildir. Hastalık önleyici ya da tedavi edici özelliği yoktur. Reçete ile satılmaz, doktor onayı gerektirmez. Sağlıklı bireylerin kullanımı içindir. Hamilelik, emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışın. Sharp Blue ve Second Wind %100 orijinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.  Sharp Blue Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 003396-31.10.2017. Second Wind Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 010673-03.05.2021

COPYRIGHT © 2023 TITANS BOOST GIDA TİCARET LTD. ŞTİ. | Tüm Hakları Saklıdır | info@titansboost.com

Made in Turkey Logo
bottom of page